Varukorg

Värmepumpar

Värmepumpar från IVT

Göteborgs El & Rörjour startade sin verksamhet med eljour redan 1988. Ända från start har vi också varit återförsäljare av värmepumpar från Elektro Standard / IVT. Detta är navet i vår verksamhet.

Under vår långa tid inom branschen har vi försett många hushåll med värmepumpar, reservdelar och värmepumpsservice. Vår verksamhet är förlagd i Göteborg men vår kundkrets sträcker sig betydligt längre bort än så. Bland annat har vi många kunder i inte minst Kungälv, Alé, Stenungsund, Lerum, Mölndal, Härryda och Öckerö/Hönö.

När du köper en värmepump från IVT har du alltid 6 års garanti på värmepumpen och 10 års kompressorgaranti. Vi hjälper dig självklart med allt från installation till framtida service i hela Göteborg och även i Kungälv, Alé, Lerum, Härryda, Mölndal och Öckerö / Hönö. Bor du utanför dessa orter kan vi givetvis hjälpa dig ändå.

Nedan hittar du information även om äldre frånluftsvärmepumpar från IVT, Elektro Standard och Autoterm med bland annat handböcker och mycket mer.

Välj rätt storlek på din värmepump

Rätt storlek på värmepumpen gör att du kan spara pengar och minska energibehovet upp till 65%. Hur ska du då tänka och veta vad som är rätt storlek för just dig och ditt hem?
Till att börja med är det viktigt att du känner till husets maximala effektbehov. Den värmepump som du ska välja ska vara den vars effekt är 65-70 % av husets maximala effektbehov.

Det är lätt att tro att den bästa värmepumpen är den med högst effekt men så är alltså inte fallet. Den mest effektiva värmepumpen är den som täcker 65-70% av ditt hus maximala effektbehov. Den övriga delen av energin täcks av en elpatron som är inbyggd i elpatronen.

Husets effektbehov är det som har återkommit här och är alltså det som du måste räkna ut för att veta vilken storlek på din värmepump du ska ha. Att exakt räkna ut detta kan vara lite komplicerat men ungefärligt går att räkna på och då får du en uppskattning som du kan basera köpet på.

Så här räknar du:

1. Ta reda på hur mycket energi det går åt till att värma huset och tappvarmvattnet.
2. Dela sedan detta enl följande beroende på var i landet du bor

• 2800 (södra Sverige)
• 3100 (mellersta Sverige)
• 3500 (norra Sverige)

Om du är osäker och vill ha hjälp med uträkningen kan vi självklart hjälpa dig!

Kontakta oss gärna även om du har frågor som rör värmepumpar, installation, service, reservdelar. Välkommen till oss på Göteborgs El & Rörjour!

Värmepumpar i Göteborg, Hisingen & Kungälv

Klicka på produkterna nedan för mer information.

IVT logga